Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Protiepidemiologická opatření ve školním roce 2021/2022

Protiepidemiologická opatření ve školním roce 2021/2022



Datum konání:
29.11.2021
Datum ukončení:
11.3.2022

V souladu s Manuálem pro provoz škol a školských zařízení vydaným MŠMT a v souladu s hygienickými požadavky MZd budou v naší škole platit následující pravidla :

Žák s příznaky respiračního onemocnění ( zvýšená teplota, kašel, rýma, dušnost, bolest hlavy, bolest v krku, průjem, bolest svalů a kloubů, ztráta chuti a čichu apod.) nemůže být ve třídě mezi ostatními žáky. Proto, pokud dítě vykazuje tyto příznaky, neposílejte ho do školy. V případě zjištění těchto příznaků ve škole budeme ihned rodiče kontaktovat a dítě s příznaky izolovat do doby příchodu rodičů.

  1. Žákovi s přetrvávajícími příznaky infekčního onemocnění, které jsou projevem chronického onemocnění, včetně alergického onemocnění, je umožněn vstup do školy v případě, že prokáže, že netrpí infekční nemocí (škola vyžaduje lékařské potvrzení).
  2. Je nezbytné mít v aktovce připravenou roušku v igelitovém sáčku .
  3. Rodiče žáků základní školy nebudou vstupovat do budovy školy bez respirátorů a vstup do školy omezí na minimum.  Od 7.00 h bude vchod školy odemčený. U vchodu pověřená osoba změří žákovi teplotu bezdotykovým teploměrem a připomene mu dezinfekci a umytí rukou teplou vodou a mýdlem.
  4.  Pedagogičtí pracovníci budou dohlížet na dezinfekci rukou a umytí teplou vodou a mýdlem před každým jídlem.
  5. Větrání učeben, jako důležitý prostředek prevence, se bude provádět opakovaně, krátkodobě a intenzivně o přestávkách i během vyučovacích hodin.
  6.  Žáci ZŠ si budou nosit vlastní lahev na pití, kterou budou mít celý den na své lavici nebo v aktovce. Kdykoli v průběhu dne si mohou doplnit pitnou vodu. Nápoj u svačinky a oběda děti dostanou dle jídelníčku do školní skleničky nebo hrnečku. Osobní lahve budou rodiče každý den pečlivě mýt.